Firestone LogoFirestone Logo

Anvelopele agricole Firestone Maxi Traction IF

Anvelopele agricole Firestone Maxi Traction IF

Teste independente dovedesc faptul că Maxi Traction are tracţiune maximă!

Eficienţă mai mare pentru fermieri

Teste independente efectuate în 2012 în Belgia şi Germania dovedesc superioritatea generală a anvelopelor agricole Firestone Maxi Traction IF în ceea ce priveşte tracţiunea şi ritmul de lucru. Testele de tracţiune care compară Maxi Traction IF cu trei competitori principali, inclusiv mărci de anvelope de renume din Europa, arată faptul că anvelopele Firestone au cea mai mică rată de alunecare 1 – rezultând o tracţiune mai puternică. Testele efectuate pe câmp confirmă, de asemenea, capacitatea mai mare de lucru a Maxi Traction, arătând un ritm de lucru pe suprafeţe mai mari 2 decât a celor trei competitori.

"Firestone îşi doreşte să ofere fermierilor îmbunătăţiri măsurabile ale eficienţei, iar aceste teste independente dovedesc faptul că Maxi Traction IF se ridică la înălţimea acestor aşteptări." Harald Van Ooteghem, Senior Manager Planificare Marketing, Bridgestone Europe

Acelaşi program de testare arată faptul că Maxi Traction IF are o amprentă de anvelopă peste medie, adăugând beneficiul compactării reduse a solului la performanţa sa de top în ceea ce priveşte tracţiunea.

Important pentru fermieri, testele independente arată, de asemenea, că tracţiunea superioară şi ritmul mai rapid de lucru de care beneficiază Maxi Traction nu sunt compromise de consumul său de carburant, care s-a dovedit a fi eficient şi în conformitate cu rezultatele medii ale anvelopelor testate pe câmp şi pe şosea. 3 Fermierii pot astfel să se bucure de un consum total de carburant mai redus în cazul Maxi Traction, datorită ritmului său mai rapid de lucru.

Capacitate mai mare de încărcare sau presiune mai scăzută

Firestone a lansat anvelopele Maxi Traction IF radiale pentru tractoarele mai rapide şi mai puternice din ziua de azi. Comparativ cu anvelopele standard ale tractoarelor, IF sunt proiectate fie să suporte o încărcătură mai mare la aceeaşi presiune, fie să suporte aceeaşi încărcătură la o presiune a aerului mai scăzută.

"Noile anvelope Firestone Maxi Traction IF dispun de un model de carcasă care permite un grad mare de încovoiere, facilitând utilizarea unei presiuni mai reduse pentru aceeaşi încărcătură şi viteză. Acest lucru permite fermierilor să combine viteze mari pe şosea cu o compactare mai redusă a solului, ceea ce duce la un randament mai mare la recoltare." Harald Van Ooteghem, Senior Manager Planificare Marketing, Bridgestone Europe

Pe lângă faptul că permite anvelopei să suporte aceeaşi încărcătură ca şi anvelopele standard la o presiune mai mică de umflare, tehnologia Firestone IF poate fi folosită şi pentru a suporta o încărcătură cu 20% mai mare la aceeaşi presiune de umflare şi viteză ca şi o anvelopă standard. Acest lucru îi oferă fermierului, de exemplu, posibilitatea de a utiliza unelte mai grele sau de a reduce numărul ciclurilor de transport - îmbunătăţind din nou eficienţa producţiei.

Un important avantaj suplimentar este acela că versiunea IF a Maxi Traction nu necesită achiziţionarea de jenţi noi. Anvelopele Maxi Traction IF pot fi montate pe aceeaşi jantă ca şi anvelopele standard de aceeaşi dimensiune. De asemenea, este posibilă montarea anvelopelor Maxi Traction IF radiale pe jenţi mai mari, dacă este necesar.

Dezvoltate şi testate în Europa

Anvelopele Maxi Traction IF sunt proiectate pentru tractoare de mare capacitate, de peste 180 de cai putere. Acestea au fost dezvoltate la centrul european de cercetare şi dezvoltare al Firestone şi produse în fabrica de anvelope speciale pentru agricultură Firestone din Puente San Miguel, Spania.

Anvelopele Firestone Maxi Traction IF sunt acum disponibile în mai multe mărimi, pentru înlocuirea anvelopelor agricole şi pieţele de echipamente originale. Anvelopele Maxi Traction IF 800/70R38 au fost prezentate pentru prima dată la SIMA 2013, ultima mărime adăugată gamei pe măsură ce Firestone extinde progresiv tehnologia Maxi Traction IF, pentru a se potrivi tuturor mărimilor de tractoare.

1 Coeficient de alunecare a punţii spate la presiunea anvelopei de 1,3 bar
2 Capacitatea în hectare/oră la presiunea anvelopei de 1,3 bar
3 La presiunea anvelopei de 1,3 bar şi 40 km/h pe şosea