Firestone LogoFirestone Logo

Aplicaţie smartphone pentru presiunea anvelopelor

Aplicaţie smartphone pentru presiunea anvelopelor

Firestone a introdus o aplicaţie gratuită pentru iPhone în Europa, pentru a ajuta fermierii să menţină presiunea potrivită pentru anvleopele tractoarelor. Atunci când aplicaţia “Tyre Pressure Calculator” (Calculator presiune anvelopă) este descărcată, utilizatorii selectează simplu dimensiunea anvelopei şi vizualizează apoi presiunea corectă a anvelopei pentru încărcătura şi viteza tractorului.

Operarea unui tractor la o presiune incorectă scurtează durata de viaţă a anvelopei şi poate creşte inutil compactarea solului, ceea ce reduce productivitatea culturilor. Atunci cand se schimbă tipul activităţii agricole (de exemplu, între lucrul pe câmp şi transportul pe şosea), aplicaţia poate ajuta fermierii să maximizeze durata de viaţă a anvelopei prin ajustarea la presiunea recomandată pentru anvelopă.

Firestone va lansa oficial aplicaţia în acest an în cadrul expoziţiei Agritechnica, cea mai mare expoziţie de maşini şi echipament agricol din lume, organizată la Hanovra din 13 până în 19 noiembrie. Deşi utilizatorii iPhone din Europa au deja posibilitatea să descarce aplicaţia IOS, Firestone plănuieşte să extindă în următoarele luni serviciul pentru utilizatorii de smartphone şi alte dispozitive pe platforma Android şi versiuni pentru web, în curs de dezvoltare în acest moment. Vor fi adăugate versiuni în limbi suplimentare.

"Recomandarea standard pentru fermierii care pun întrebări despre presiunea anvelopei este să consulte manualul tehnic al producătorului. Dar puţini fermieri au aceste manuale, astfel încât sunt lăsaţi la voia întâmplării. Noi am decis să facem ceva în legătură cu acest lucru şi, odată cu apariţia telefoanelor inteligente, o aplicaţie reprezintă soluţia ideală." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Îmbunătăţeşte eficienţa şi productivitatea culturilor

Compactarea solului este o problemă serioasă pentru fermieri. Atunci când solul este compactat, acesta îşi pierde capacitatea de a stoca aer şi apă, ambele fiind esenţiale în germinarea seminţelor şi creşterea culturilor.

"Presiunea de contact cu pământul a amprentei anvelopei depinde foarte mult de presiunea de umflare a anvelopei. Astfel, reducerea presiunii anvelopei reduce şi compactarea solului, ducând la creşterea productivităţii recoltei şi a profitului." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Testele realizate de Firestone arată că mărimea zonei de contact creşte cu mai mult de 40% atunci când presiunea anvelopei este redusă de la 1,6 bar la 0,6 bar. Totuşi, mulţi fermieri umflă prea mult pentru a compensa proeminenţa de la partea de jos a unei anvelope mari radiale, reducând durata de viaţă a anvelopei şi sporind compactarea solului.

"Noua aplicaţie Firestone pentru telefoane inteligente rezolvă această problemă, permiţându-le fermierilor să potrivească în mod corect presiunea de umflare în funcţie de încărcătură, ajutându-i să îmbunătăţească eficienţa agricolă. Şi acest lucru este făcut într-un mod rapid, uşor şi ecologic pentru utilizator şi pentru mediu." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Firestone, care este parte a grupului Bridgestone, deţine o poziţie puternică pe piaţa anvelopelor agricole din Europa şi este furnizorul principal de anvelope radiale pentru producătorii de tractoare şi pentru piaţa de înlocuire a anvelopelor.